Maanantaina suostuttelin (lähes pakotin) Mian lähtemään mun kanssa Mätsäriin, vaikka sää oli suht kamala. Kun saavuttiin paikalle niin Keiko oli aika intona ihmisistä ja kaikista koirista ei meinannu millään rauhoittua. Mun täytyy nyt tosissan yrittää olla tosi kiinnostava et  ymmärtäis että kaikki kiva tapahtuu mun kanssa ja lisäksi opettaa sitä rauhoittumaan.  Kaiken lisäks ilmo jonossa yks päästi koiransa vähän Keikoa haistelemaan ilman et huomasin. Keiko otti siitä herneet nenään ja rupes rähisee sille. Keiko ei nykään yhtään tykkää jos joku koira tulee liian nopeesti iholle eikä anna sen rauhassa kattoo. Tosin en kyllä itsekään ymmärrä miks pitää päästää koira toisen peppuun kiinni takaapäin.

No ilmottauduttiin sit peräkanaa joka tietenkin johti siihen että Kio ja Keiko oli pari. Mikä ei ollu sit yhtään hyvä idea.. Kio nyt ei välittäny että Keiko oli samaan aikaan kehässä mutta Keikolle tuli kauhee kiire Kion perään.  Joten se veti kun höyryveturi ja luuli varmaan olevansa saksanpaimenkoira.Nauru Ei malttanut edes seisoa kunnolla. Hienosti kuitenkin hampaat näytti ja antoi tuomarin kopeloida. Saatiin sitten sininen nauha. Ja tuomari sanoi mulle että ensi kerralla kun meette mätsäriin niin älkää menkö pareiksi.Nauru

No sinisten Kehä meni jo paljon paremmin. Vähän tuli kiire kun huomas et muutki ravas, jonkun aikaa tuli kyllä nätisti vierellä. Seiso nyt tosi hienosti ja keskitty vaan siihen seisomiseen.  Kerran istahti kun en palkannu tarpeeksi tiheesti. Ens kerralla sit mukaan parempaa palkkaa ja lisää treenia tohon ravaamiseen muiden kanssa niin eiköhän sekin siitäHymy

Keskiviikkona oli pentukurssi.

Ensin oli luoksepäästävyys niin että kouluttaja kättelee vain ohjaaja. Keiko yritti hypelehtiä kouluttajan luo kun lähesty meitä, joten kouluttaja meni vähän pois päin. Pyysin keikon uudestaan viereen ja kouluttaja tuli uudestaan ja tällä kertaa Keiko pysyi rauhallisena.

Tämän jälkeen piti pujotella maahan laitettujen namien ja lelujen läpi. Ilman että koira ottaa niitä. Oisin halunnu mennä Keikon kanssa ihan löysällä remmillä ja niin että huomaa jutut jotta oltas päästy harjottelemaan sitä että antaa niiden olla jos sanon. Mutta koska Keiko lähti kiskomaan toiselle puolelle kauheeta vautia ja jouduin pyytämään sen ihan viereen koko harjoitus meni ihan kontaktissa kävelemiseen. Joten hyötyä ei kauheesti ollu tuosta harjoituksesta.

Sitten treenattiin paikalla olo joko istuen tai maaten. Tehtiin maassa. Pyysin maahan ja naksuttelin ja palkkasin. Tehtiin tosi lyhyitä aikoja että saatin onnistumisia. Meni ihan hyvin pari kertaa nousi istumaan kun oli ehkä liian paljon häiriöö vielä Keikolle. Mutta tyytyväinen olin mun lapseen.Hymy

Lopuksi oli oli luokse tulo ringissä niin että ohjaaja meni ringin keskelle ja kouluttaja päästi koiran ringin reunalta. Keiko tuli kovaa ja hienosti mun luo. Palkasin lelulla.

Torstaina nähtiin Mia ja pojat. Tehtiin koirille makkara jäljet. Keiko ei ihan keskittyny kun pälyili mitä Kio hommailee. Mutta loppua kohden keskitty paremmin kun muistin itse kehua sitä enemmän. Multa välillä tuppaa unohtua tuo hihkuminen kun olen itsekin niin keskittyny siihen mitä tehään. Mut onneks on Mia usein huutelemassa että kehu nyt hyvä ihminen sitä koiraa kun se osaa.

Meillä on ollut vähän ongelmana se että kun Mia ja Koirat on mukana niin Keiko haluis olla siellä missä nekin. Varsinkin Robi on Keikosta niin ihana et sen luo pitäs  koko ajan päästä. Nyt sitten tein niin et kun Mia teki Robinkaa, niin olin mahdollisen kiinnostava ja palkkasin heti kun oli mun lähellä eikä pälyilly eikä vetäny niiden luo. Palkkasin tosi tiheeseen tahtiin ja hetken päästä Keiko olikin ihan rauhallinen, katteli kyllä ympäriinsä mutta oli kokoajan hyvin kuulolla. Eli jatketaan nyt tota paljon, ja lisäks nähään Miaa ja poikia välillä vaan niin ettei Koirat pääse aina riekkuu. Eiköhän tuokin sitten ajan ja harjoittelun myötä parane.

Perjantaina lähdettiin Juhannuksen viettoon ystävän mokille. Keiko oli innoissaan kun sai vapaana juoksennella. Hyvin pysytteli piha piirissä. Keikolla osui ilmeisesti joku keppi vähän silmään kun hiihteli metsässä mun kantapäissä kiinni. Nyt vähän ehkä aristeli silmää. Jos vielä aristaa niin Maanantaina vien kyllä lääkäriin.

Tänään tultiiin Mökiltä kotiin. Käytiin Mian ja koirien kanssa olarissa treenaamassa. Tehtiin makkajäljet kaikille. Keiko keskittyi nyt tosi hienosti kun muut odotteli autossa ja Mäkin yritin muistaa kehua kamalasti. Sen jälkeen otettiin Pentujen kanssa Viestin alkeita. Eli pojat sai juosta meidän väliä  lelupalkalla. Keiko on tajunnu idean tosi kivasti ja odottaa jo tosi hienosti lupaa päästä juoksemaan toisen luo. Luvan saatuaan juoksee intona toisen luo ja huomaa et tykkää tosi paljon. Tehtiin tietty myös Kion kanssa ja lisäks mä leikin sen kanssa paljon jotta leikkis munkin kanssa mielellään ja juoksis munkin luo innolla. Kun Kio tuppaa olemaan niin Mian perään.Nauru

Lopuksi vielä kuvia.Hymy

1245530411_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1245530577_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1245530715_img-d41d8cd98f00b204e9800998e