Keesin kanssa aloitettiin näyttely ura Best in pentunäyttelyssä Helsingissä.

Näyttely treenit  jäi yhteen mätsäriin. Mutta lahjattomat treenaa..   Keesi käyttäytyi messukeskuksessa tosi reippaasti. Keesiä oli hauska esittää kun se selvästi tykkää patsastella. Ravaaminen oli välillä aikamoista  pomppimista mutta hetkittäin ravas ihan kauniisti. Pöydällä pikkasen jänskätti. Antoi kuitenkin hyvin tunnustella ja hampaat katsoa.

Schipperkejä oli ilmoitettu kaksi. Tuomarina meillä oli Irina Poletaeva. Tässä arvostelu.

Very promising pyppy male. Excellent proportions. Nice head. Scissors bite. Excellent outlines.
Very well angulated. Excellent coat quality. Excellent presentation.

Kp & Rop-pentu.

Ryhmä kehässä oli sama tuomari ja sielläkin pärjättiin kivasti. Tiputti meidät viimeisenä ennenkuin sijoitti neljä parasta.

Viime sunnuntaina Keesi pääsi lohjalle sukokan järjestämään mätsäriin. Tuloksena FCI 1 ryhmän pentujen PUN 1. Pentujen Bis Kehässä Keesi jaksoi kivasti vaikka siinä kesti ja kesti.. Pudottiin viimeisten joukossa..  Keiko sai jäädä näistä kekkereistä kotiin sekun ei ymmärrä mitä hauskaa on seistä paikallaan ja juosta nätisti. Niin ja sen mielestä tuomarit on outoja kun ne ei edes puhu sille mukavia vaan hiljaa kopeloivat.

Illalla oli vielä Keikon agi treenit. Keiko oli aivan intona aloitti vinkumisen autossa jo matkalla ja hallissa piti kamalaa ääntä. Kolmen viikon agi tauko oli ollut sille aivan liikaa..  Tehtiin radanpätkää. Keikolla oli vauhtia tavallistakin enemmän mutta silti se ohjautui tosi kivasti ja sain vihdoin sen kääntymään tiukasti. Jee!

Maanataina suunnattiin kohti Hollolaa ja tokokoetta. Oli ihan järkyttävä ilma. Lunta oli satanut koko yön ja aamulla sama jatkui. Mentiin treeni kaverin kyydilla ja vaikka hyvissä ajoin lähdettiin oltiin paikalla noin 15min ennen kokeen alkua.. Mä en jotenkin älynnyt että niin myöhässä oltiin joten menin ilmon jälkeen vielä pissattamaan keikoa ja kun tulin sisään niin liikkuri huuteli koirakoita. Mä olin kuvitellut että ollaan vasta tokassa paikkamakuu ryhmässä mutta peruutuksia oli ilmeisesti aika paljon kun meidätkin sinne huusi. Siinä sitten tuli pikkasen kiirus kehään juosta kehään. Mä en ehtinyt yhtään keikoa valmistella ja pelkäsin että se ei yhtään tiedä mitä ollaan siellä hommailemassa. Taispa tuo kuitenkin tietää kun ennakoi kokoajan maahan menoa vaikka liikuri ja tuomari vasta ohjeistivat koirakoita.

Pöntö ohjaaja oli taas niin pihalla kuin olla ja voi.. Luulin että meitä ennen on vielä yksi koirakko mutta eipä ollutkaan joten kehään mentiin taas pihalla kun lumiukot.. Voisi varmaan opetella seuraamaan kehän kulkua.. Liikkeet siinä järjestyksessä kun ne oli kokeessa.

Paikkamakuu: 10

Hienosti meni vaikka raukalla onkin niin ääliö ohjaaja kun minä. Eikä keiko kuulemma edes katsonut kun vierestä nousi koira.

Liikkeestä maahan 9½

Seuraaminen 9

Tuntui ihan hirveältä. Mä löntystelin kävelin kumarassa josta seuraa että keiko jättää.. Aina kun muistin kävellä reippaasti selkäsuorassa Keikokin paransi. Kontakti tipahteli myös. Keikoa ei voi tästä syyttää vaan taas saa peiliin vilkaista kun syitä etsii..

Luoksetulo 8

Vauhti ei ollut mikään huima mutta liukas pohja varmasti vaikutti asiaan.  Stoppi musta ihan ok. Eteentulon väljyydestä ja vinosta lopun perusasennosta lähti varmaan eniten pisteitä.

Liikkeestä seisominen 0

Joo ei päästy tästä yhden liikkeen nollaamisesta vieläkään eroon. Videolta näkyy kun ensin jää seisomaan mutta valahtaa maahan hetken kuluttua. Tätä on kyllä joskus treeneissäkin tehnyt.

Nouto 9

Hassua mä oon yleensä osannut heittää kapulaa ihan kohtalaisen hienosti mutta nyt heitin sen kattoon ja ihan vinoon. Huoh.. Tuomari ei onneks kuitenkaan käskenyt uusia heittoa. Keiko otti kapulan pikkasen huolimattomasti ja vinoonhan se palikka jäi. Palautus aavistuksen vino mutta ei kamalan väljä. Loppu perus asento TAAS vino.

Kaukot 10

Yks m-i vaihto pikkasen huono mutta taisin itse kiekaista kaskyn vähän turhan innokkaasti.

Hyppy 9½

Muuten kiva mutta eteentulo pikkasen vino ja ylläri lopun perusasento vino.

Kokonaisvaikutus 9

167p.  AVO1

Ei todellakaan ollut meidän parhaita kokeita varsinkin mä olin ihan pihalla koko touhusta ja munkun pitäs tota koiraa ohjata ja se ei onnistu jos en viitsi keskittyä.  Mua häritsi tuo armoton kaikuminen ja meteli mikä tuolla hallissa oli. En meinannut kuulla mitä liikkuri sanoo ja siitä seuraa se että en pysty keskittymään kunnolla Keikoon. Ei sovi parkkihallit mun hermorakenteelle.

Noihin lopun perusasentoihin on nyt pakko ruveta kiinnittämään huomiota on aika ruman näköisiä.  Positiivista oli nuo noudon ja hypyn eteentulot. Ne ei ollut enää niin väljiä kun ennen. Toki treenattavaa niissä riittää mutta ainakin pikkasen ollaan menty eteenpäin.

Ruvetaan nyt panostamaan kunnolla voi:n liikeisiin ja kattellaan sitä vikaa avo koetta joskus jos edes enää avoon mennään. Tuntuu että Keiko on tylsistynyt noihin liikeisiin ja siksi ei ole niiden kanssa enää niin täpäkkänä ja keksii sinne väliin omia lisäyksiä.

Video

Kaivoin vuoden 2010 tavoitteet esiin.

 

Toko

- Alo1, mahdollisesti kerätään koulari en ole vielä päättänyt. =  ALO1 Koularia ei kerätty.

-Avon liikkeiden opettelu.= Avosta 2x AVO1 ja 3x AVO2

Pk-puoli

- Ahkeraa viestin treenausta. = Noh ei sitä nyt ahkeraksi voi sanoa mutta treenattiin niin paljon kun kerettiin..

- BH kokeen suorittaminen. = Ei suoritettu.

- Tottis treenausta.= No eipä kyllä treenattu.

Muuta

- Agilityn aloittaminen.= Aloitettiin. Keiko starttasi virallisissa myös.

- Vepeä oisi myös kiva päästä ainkin kokeilemaan. = Ei päästy kokeilemaan.

- Lampaita käydään ainkin muutaman kerran katsomassa. = Kerran käytiin lampaita moikkaamassa ja paimennusta kokeilemassa.

- MH kuvaukseen ainakin yritetään päästä. = Käytiin kuvauksessa ja tulos oli oikeen Keikon näköinen.

-Muutamia näytelmiä.=  3x EH

- Muutama verijälki.= Yhtään verijälkeä ei tehty.

-Luustokuvat= kyynärnivel 0/0, lonkkanivel A/A  silmät terveet, polvet 0/0

- Vaellus reissu lappiin. = No ei menty lappiin mutta muutama muu hauska kesä reissu Mian ja koirien kanssa.

Aika paljon saatiin vuoden aikana aikaseksi.

Tavoitteet vuodelle 2011

Keiko

Toko

- Ehkä se viimeinen AVO1 ja  VOI1

PK-puoli

-BH-koe

-Viesti treenejä niin paljon kun keretään.

Agility

-Startteja Keikolle sekä mun että Mian ohjaamana.

- Jos vaikka yksi nolla maksi1:sistä.

Muuta

-Näyttelyitä ilman sen kummempia tulos tavotteita. ERI ois kiva.

-Luonnetesti

 

Keesi

Toko  

-TK1

Agility

Alkeiskurssi ja ryhmäpaikka

Muuta

-Näyttelyissä pyöritään niin paljon kun jaksetaan.

-MH-Luonnekuvaus jos saadaan jostain paikka.

- Terveystutkimukset

Tia

-Pitää koirat hyvässä kunnossa ja terveenä.

- Opetella seuraamaan koska meidän vuoro on esim. tokokokeissa.

- Uskaltautua starttaamaan itse Keikon kanssa agissa.