Oltiin sunnuntaina Turussa misseilemässä.

Schipperkeillä oli tuomarina Zorica Salijevic joka osottautui aika tiukaksi tuomariksi.. Keesi vikaa kertaa pentuluokassa. Keesi esiintyi musta ihan hienosti mutta tuomari ei ollut samaa mieltä. Arvostelussa luki näin:

Very nice head. Good neck. Upper line supposed to be ? Needs much more substance time to develop. Correct angulation. Needs more ring training and better presentation  in movement.

PEK1

Pentuja oli yksi narttu keesin lisäksi eikä sekään saanut kp:ta.

 

Kelpeillä tuomarina Åke Cronander.

Keikon arvostelu tulee myöhemmin kun  se on ruotsiksi ja epäselvää käsialaa niin en saa siitä selvää.

AVO EH

Tänään on Keikon synttärit joten käytiin sen kunniaksi hallilla treenaamassa.

Keikolle eka pientä pyöritystä yritän siis opetella kääntämään sitä tiukemmin ja nopeammin. Keiko ei tykkää kun harjoittelen sillä. Se kuumuu ja haukkuu kun teen virheitä. Sen mielestä on typerää kääntyä kun voisi mennä myös suoraan ja täysiä.. No saatiin ihan kivojakin..

Sitten Keinua joka on mun mielestä liian hidas.. Leikittiin eka ja tehtiin keinua sitten todella korkeassa vireessä ja saatiin lisää vauhtia..

Keesi teki tässä välissä keppejä kuudella kepillä. Viime kerroilla on ollut verkot kun tuo ei tajunnut ohjureita.. Nyt kuitenkin kokeilin ohjureilla ja Keesi tajusi ne nyt. Tarttis vaan apuohjaajaa peittämään namialusta jos menee ohjureiden ali tai yli.. Suurin osa toistoista meni kuitenkin ihan oikein joten jatketaan ohjureilla..

Seuraavaksi Keiko teki kontakteja. Joku on laiskotellut niiden kanssa. Keiko kyllä ottaa ne aina mutta usein valuu pois kontaktilta ennen lupaa.. Lisäksi ei irtoa kontaktille jos jään jälkeen.. Ihan jees meni vaatii vaan rutosti lisää treeniä,aikaa ja kärsivällisyyttä.

Sitten kepakoita namialustalla. Koska minä olen palkanut PALJON vain kädestä. (mikä ääliö!) Keiko saattaa nykyään lopettaa kepittelyn jo toisiksi viimeisestä välistä kun katsoo tuleeko palkka jo. Kokeilin myös miten kepittelyyn saisi pikkaisen lisää vauhtia ja tulihan sitä kun kannustin keikoa kokoajan.. Keiko on siitä ihana kun aika hyvin hakee keppejä harvoin menee väärästä välistä sisään. Paitsi silloin kun joku ei anna sen rauhassa hakea niitä.. Alustan kanssa ei yritänyt lopettaa liika aikasin joten treeniä vaan lisää.

Keesi teki myös kontakteja. Se on mailman suloisin kun peruuttaa kontaktille ja öhisee ja puhisee mennessään! Viimeksi se ei tajunnut että kontaktilla pitää olla kokoajan vaan loikki minne sattuu tarjoamaan mitä nyt mieleen juolahtaa.. Tänään se keskittyi pikkuisen paremmin ja pysyi kontaktilla poistumis lupaan asti! Hieno Keesi! Keesin on hyvin vaikea ymmärtää että että pelkkä paikallaan olo joskus riittää saadakseen palkkaa. Se on kyllä ihanan innokas ja täpinöissään kaikesta joten sitä on hauska kouluttaa. Täytyy vaan yrittää itse olla rauhallinen ja nopea palkkaamaan.

Keesi ei ole tähän mennessä suostunut hallilla leikkimään mutta tänään se leikki upeasti ja oikeen ärisi! Palauttikin lelua mulle! Ehkä siitä ei tulekkaan pelkkää namilla palkattavaa koiraa! Olisi upeaa jos se palkkautuisi myös leikkimällä!

Koska Keesi on Keesi. Sen oli pakko tehdä jotain tuhmaa. Söi jo toisen remmin poikki.

Keiko tokoili vielä lopuksi.

Ruutua ensin. Ruudussa on nyt ollut alusta. Hienoja suurin osa. Pidemmällä matkalla saattaa kääntyä kysymään apua mun täytys muistaa olla antamatta niitä koska ongelmana on just ollut se että kääntyy pyytämään apuja vaikka osaa kyllä. Nyt kun en antanut apua,vaan odotin että hekee ruutuun ja alustalle itse. Pitää muistaa malttaa ja kehua vasta kun on jo ruudussa ja kokonaan pysähtynyt.

Seuraamista. Ensin sivuaskeleita ja peruutusta. Sivulle ihan kivan näköistä. Peruutuksessa turhautuu ja pikkasen örisi mutta muuten hyvä. Keiko on muutenkin aika suurpiirteinen ja se ei tykkää mistään piipertämisestä joten helposti protestoi ja silloin alkaa tuo örinä. Nostatin vähän pallolla ja sitten pidempi kaavio niin että pallo oli kainalossa. Täykkärit ja vasemmalle käännökset ihan mahtavia ja seuruu ihanan korkea vireistä ei edes loppua kohti lässähnänyt. Hyvä K!

Sitten liikkestä istumis alkeis harkkaa. Muutaman kerran meni maahan mutta muuten hienosti.

Lopuksi kaukoja. Keiko osaa jo aika hyvin kaikki vaihdot nyt vaan tarkkana ettei anna yhtään tulla eteen päin ja paljon pitää tehdä takapalkalla.

Suurin hidaste voi liikkeiden etenemisessä on mun ärsyttävä lepsuilu. Keiko on niin söpö ja ihana joten mun on pakko ihan vähän palkata niistä huonoistakin suorituksista. Esim. just noissa kaukoissakin huomasin välillä palkkaavani niistäkin jossa liikutteli. Tarvitsen varmaan jonkun vahtimaan mua. Nyt täytyy vaan opetella vaatimaan siltä just sen verran kun mitä se osaa. On koirallekkin epäreilua välillä vaatia ja välillä taas antaa tehdä sinnepäin.

Käytiin treenien jälkeen vielä pitkä lenkki ja kotona Keiko sai kakun. Ainiin sain Keikolle luonnetesti paikan!

Onnea 2v Keiko,Koda,Milou,Wänni ja Demi! Ja suurkiitos Susalle ja Pertille mailman ihanimmasta kelpiestä! Parempaa koiraa en oisi voinut edes toivoa!